donderdag 25 maart 2010

Egolutie

Tenzij mannen nog hun tepels verliezen, is de menselijke evolutie zo’n beetje voorbij. Aan het lichaam valt, op wat silicone aanpassingen na, niet zo veel meer te verbeteren. Wat resteert? Ons bewustzijn! Al zijn sommige mensen nog niet helemaal op hetzelfde niveau, de Egolutie is begonnen. Wie heeft er nog geen Facebook/ Hyves/ Linkedin pagina om zichzelf te vieren of een blog of twitteraccount om zich lekker te kunnen uitdrukken over de meest belangrijke gebeurtenissen van zijn of haar leven? “De pastoor heeft net gevraagd of ik met Linda wil trouwen en Ik ga nu Ja zeggen”. Wie doet er geen cursus om zichzelf te ontplooien, een retraite om zichzelf te hervinden of een mancipatie workshop om de oerman in zichzelf los te laten? Gaat het in de hedendaagse politiek nog om de inhoud of om de poppetjes, die allemaal premierkandidaten zijn? Balkenende gaat toch niet na 10 jaar de grote roerganger te zijn geweest, “gewoon” in de tweede kamer zitten? Het Ego kan alleen maar groeien. Ook als je zelf een redelijk integer man of vrouw bent, blazen andere mensen je Ego wel op voor je: yes we Cohen! Als Wilders af en toe dit bekrompen landje mag verlaten, gaat zijn Ego compleet los: Hij zal het westen, met niet te verstane woorden, wel even waarschuwen voor de omgekeerde kruistochten! De Egolutie is begonnen en net als die ouderwetse Darwiniaanse evolutie: onomkeerbaar.

2 opmerkingen:

Charles zei

Het principe van de evolutie geeft geen aanleiding om eigenschappen (zoals mannelijke tepels) die de voortplantingskansen niet hinderen te verliezen. De menselijke evolutie is slechts voorbij als geen enkele mens meer sterft en de facto de natuurlijke hulpbronnen voor iedere mens onbeperkt beschikbaar zijn.

Anders gezegd, de menselijke evolutie is absoluut niet voorbij.

Mirrorman zei

beste Charles :-)

Dank voor je reactie.

De menselijke evolutie is op sterven na dood maar inderdaad: als tepelloze mannen in de mode zouden komen en daarmee hun kans op voortplanting zouden verhogen, weet ik zeker dat er meer mannen naar de plastic-chirurg zullen gaan. Darwin beschrijft het uiterlijk en die is voor ons allang maakbaar.
Maar als ik het goed begrijp is in jouw ogen het menselijke evolutie einddoel onsterfelijkheid? Het zou de cyclus van leven en dood ernstig verstoren. Er zouden alleen maar mensen bijkomen, dat lijkt me op aarde niet echt houdbaar maar misschien is de aarde ook wel gedoemd om 1 groot Paaseiland te worden met onze wolkenkrabbers als onbegrijpelijke standbeelden.

De Egolutie plant zich op een andere manier voort en is wel degelijk gericht op onsterfelijkheid, heeft die Hazes jr al een fatsoenlijk singletje gemaakt?